Фьюжн-кухня во фьюжн интерьере. The Seafood Bar by Sergey Makhno Architects
Стася Лимонченко
Свои истоки концепция нового рыбного бара в Киеве берет в Финляндии, где два друга – владельцы нового The Seafood bar Kiev – зашли поужинать и были поражены подходом шеф-повара Ричарда Маккормика к созданию фьюжн-кухни. Так в Киеве появился ресторан морской кухни с самым «рыбным» интерьером.
Нестандартные сочетания в еде отразились в нестандартных сочетаниях материалов в интерьере, а фьюжн на тарелке был интерпретирован во фьюжн в дизайне. Здесь легко сочетаются мрамор, дерево и керамика. А светлые легкие цвета материалов создают приятную и непринужденную атмосферу. Главным «рыбным» элементом интерьера стала плитка в виде чешуи, созданная специально для ресторана. Каждая деталь из глины создавалась и колоризировалась вручную.
Каждый объект для заведения тщательно подбирался как авторами, так и владельцами заведения. По заверениям архитекторов студии «ни один стул не попал в интерьер, пока сами хозяева на нем не посидели». Интерьер получился элегантным и праздничным, но в то же время каким-то домашним. Этому способствуют и укромные закутки со столиками на двоих, и приятный свет авторских ламп в теплом спектре, и, конечно же, блюда, приготовленные в дровяной печи.
Фото: Андрей Шурпенков
Читайте также: Сергей Махно: «Самое главное качество — это талант» (продолжение).
-
Катерина Ярова: архітектура як шлях до відновлення
Интервью -
PIXI від Belenko Design: простір, що оживає з кожним ритмом
Выбор редакции -
“Щось на етно”: сучасний шик з українським колоритом від ZIKZAK Architects
-
Друкована відбудова: конкурс 3D_4bX для майбутніх архітекторів та інженерів
- Ищу идею Інтер'єр "нью-йоркської" піцерії в Черкасах від Lauri Brothers Ресторани, стилізовані під щось "закордонне" гіпсокартонними фронтонами або лакованим бамбуком, назавжди залишилися у минулому. Сучасний дизайн закладів харчування — про баланс між впізнаваною концепцією і стильною метафорою. Про змішання текстур і форм. Про дух нью-йоркської піцерії в стінах старої будівлі в Черкасах — як замислювався інтер'єр Pizza Bürø, над проєктом та реалізацією якого працювали Lauri Brothers.
-
Інтер'єр тераси ресторану SHEF від Alta Idea Design Studio
-
Ресторан Underwood у Черкасах
-
Інтер'єр Terra від YOD Group – переможець LIV Hospitality Design Awards
- Ищу идею YOY – перший ресторан української кухні у Дубаї У листопаді минулого року київська компанія Moderza Group відкрила у Дубаї YOY – перший в ОАЕ ресторан з традиційним українським меню на сучасний лад. Над інтер’єром закладу працювала дизайн-студія YOD Group.
- Ищу идею Globarch Group: інтер'єр ресторану «Грузинський» у Львові Архітектори студії Globarch Group розробили простір нового львівського ресторану «Грузинський». Перед авторами – Юрієм Глобчаком, Євгеном Лучиком, Катериною Столяр та Анною Жулин – стояло завдання створити кастомізований інтер'єр та передати в ньому атмосферу гостинної Грузії. Реалізувати концепцію архітектори вирішили нестандартно: окрім звичної цегляної кладки, багатства дерева та типових масивних меблів, автентичний колорит досягається коштом тактильності матеріалів, акцентним фрескам й картинам та продуманим світловим сценаріям. Про дизайн «Грузинського» Юрій Глобчак – засновник Globarch Group – розповідає далі.