Грузинский ресторан Puri Chveni в Днепре от YOD Design Lab
Анастасия Белогривцева
С особым гостеприимством
YOD Design Lab продолжают радовать нас изысками гастроархитектуры. Речь идет о заведении Puri Chveni, которое было реализовано в центре Днепра и представляет собой ресторан современной грузинской кухни, где, впрочем, с уважением относятся и к традиционной этнической кулинарии. Интересно, что грузинские обычаи в Puri Chveni сохранились не только в приготовлении блюд, но и в известном грузинском гостеприимстве. Название ресторана переводится с грузинского как «Наш хлеб» и символизирует доброжелательность, поскольку именно хлеб в Грузии является символом гостеприимства.
Ресторан занимает два этажа: первый этаж и подвал. Каждый из них представлен своими отличительными особенностями. В интерьере первого этажа были установлены композиции из ламп, выполненных из войлока и символизирующих квеври – керамическую емкость, используемую при изготовлении вина. В 2011 году грузинская квеври была внесена в список ЮНЕСКО как предмет культурного наследия человечества.
Фото: Андрей Авдеенко
Смотрите также: Nice 2 meet you: кафе в Черкассах от YOD Design Lab.
-
Катерина Ярова: архітектура як шлях до відновлення
Интервью -
PIXI від Belenko Design: простір, що оживає з кожним ритмом
Выбор редакции -
“Щось на етно”: сучасний шик з українським колоритом від ZIKZAK Architects
-
Друкована відбудова: конкурс 3D_4bX для майбутніх архітекторів та інженерів
- Ищу идею Інтер'єр "нью-йоркської" піцерії в Черкасах від Lauri Brothers Ресторани, стилізовані під щось "закордонне" гіпсокартонними фронтонами або лакованим бамбуком, назавжди залишилися у минулому. Сучасний дизайн закладів харчування — про баланс між впізнаваною концепцією і стильною метафорою. Про змішання текстур і форм. Про дух нью-йоркської піцерії в стінах старої будівлі в Черкасах — як замислювався інтер'єр Pizza Bürø, над проєктом та реалізацією якого працювали Lauri Brothers.
-
Інтер'єр тераси ресторану SHEF від Alta Idea Design Studio
-
Ресторан Underwood у Черкасах
-
Інтер'єр Terra від YOD Group – переможець LIV Hospitality Design Awards
- Ищу идею YOY – перший ресторан української кухні у Дубаї У листопаді минулого року київська компанія Moderza Group відкрила у Дубаї YOY – перший в ОАЕ ресторан з традиційним українським меню на сучасний лад. Над інтер’єром закладу працювала дизайн-студія YOD Group.
- Ищу идею Globarch Group: інтер'єр ресторану «Грузинський» у Львові Архітектори студії Globarch Group розробили простір нового львівського ресторану «Грузинський». Перед авторами – Юрієм Глобчаком, Євгеном Лучиком, Катериною Столяр та Анною Жулин – стояло завдання створити кастомізований інтер'єр та передати в ньому атмосферу гостинної Грузії. Реалізувати концепцію архітектори вирішили нестандартно: окрім звичної цегляної кладки, багатства дерева та типових масивних меблів, автентичний колорит досягається коштом тактильності матеріалів, акцентним фрескам й картинам та продуманим світловим сценаріям. Про дизайн «Грузинського» Юрій Глобчак – засновник Globarch Group – розповідає далі.