Ресторан Fisher. Частичка культуры северных народов
Анастасия Белогривцева
Общественный интерьер от дизайн-студии Pit Shamiloff Design
Над интерьером киевского рыбного ресторана «Fisher» работал коллектив студии Pit Shamiloff Design. Перед авторами проекта стояла задача создать особый интерьер, атмосфера которого склоняла бы к хорошему отдыху, умиротворению и мудрому миросозерцанию.
За строгим геометричным фасадом, решенным в графитовых тонах и украшенным морскими валунами, гостей заведения ожидает инверсия настроения, светлый, обволакивающий интерьер, пронизанный цитатами скандинавского дизайна и, конечно, горячее сердце профессионального шеф-повара.
Заведение авторской кухни располагается вдали от гула и суеты центра города. В стенах ресторана руководителю дизайн-студии Pit Shamiloff Design Питу Шамилову очень хотелось воссоздать частичку культуры северных народов: тяжелое свинцовое небо, сливающееся с суровой Балтикой, почти полное отсутствие солнечных дней в году, черные крыши Стокгольма и скромный быт, одной из важных составляющих которого является рыбный промысел.
«Такими могут показаться северные земли с первого взгляда, — рассказывает Пит. — Но если выйти на улицы городов, погрузиться в гипнотическую атмосферу миллионов огоньков в окнах, гирлянд и ламп викингов на фасадах домов и, наконец, нырнуть во внутренний мир этих самых северных народов, вы встретите открытые горящие глаза, горячие искренние сердца, пылкие натуры, умеющие любить и отдавать! Это вдохновение я пытался передать каждому, кто отворит дверь FISHER».
Фото: Андрей Авдеенко
Стилист: Наташа Егорова
-
Катерина Ярова: архітектура як шлях до відновлення
Интервью -
PIXI від Belenko Design: простір, що оживає з кожним ритмом
Выбор редакции -
“Щось на етно”: сучасний шик з українським колоритом від ZIKZAK Architects
-
Друкована відбудова: конкурс 3D_4bX для майбутніх архітекторів та інженерів
- Ищу идею Інтер'єр "нью-йоркської" піцерії в Черкасах від Lauri Brothers Ресторани, стилізовані під щось "закордонне" гіпсокартонними фронтонами або лакованим бамбуком, назавжди залишилися у минулому. Сучасний дизайн закладів харчування — про баланс між впізнаваною концепцією і стильною метафорою. Про змішання текстур і форм. Про дух нью-йоркської піцерії в стінах старої будівлі в Черкасах — як замислювався інтер'єр Pizza Bürø, над проєктом та реалізацією якого працювали Lauri Brothers.
-
Інтер'єр тераси ресторану SHEF від Alta Idea Design Studio
-
Ресторан Underwood у Черкасах
-
Інтер'єр Terra від YOD Group – переможець LIV Hospitality Design Awards
- Ищу идею YOY – перший ресторан української кухні у Дубаї У листопаді минулого року київська компанія Moderza Group відкрила у Дубаї YOY – перший в ОАЕ ресторан з традиційним українським меню на сучасний лад. Над інтер’єром закладу працювала дизайн-студія YOD Group.
- Ищу идею Globarch Group: інтер'єр ресторану «Грузинський» у Львові Архітектори студії Globarch Group розробили простір нового львівського ресторану «Грузинський». Перед авторами – Юрієм Глобчаком, Євгеном Лучиком, Катериною Столяр та Анною Жулин – стояло завдання створити кастомізований інтер'єр та передати в ньому атмосферу гостинної Грузії. Реалізувати концепцію архітектори вирішили нестандартно: окрім звичної цегляної кладки, багатства дерева та типових масивних меблів, автентичний колорит досягається коштом тактильності матеріалів, акцентним фрескам й картинам та продуманим світловим сценаріям. Про дизайн «Грузинського» Юрій Глобчак – засновник Globarch Group – розповідає далі.