Ресторан «Гагарин и Бокораш» от дизайн-студии Kassa
HIS
Осовремененный карпатский стиль и местный колорит в общественном интерьере
Аутентичный ресторан «Гагарин и Бокораш» создавался для туристов и постояльцев санатория «Гірска тиса», что находится в поселке Квасы Закарпатской области. Заказчик обратился к Александре Крючковой и Олегу Нобру с непростой просьбой — осовременить карпатский стиль, но при этом передать через интерьер гостям заведения местный неповторимый колорит.
Ресторан расположен на втором этаже прямо напротив санатория, в одном здании с пивоварней и дегустационным залом (над организацией пространств которых также работала дизайн-студия Kassa). В распоряжение дизайнеров после строителей поступил зал общей площадью 270 кв. метров, у которого, как бы это не прискорбно звучало, даже плана не было. Как таковых строительных и перепланировочных задач перед дизайнерами не стояло, что, собственно, и внесло в оформительные работы некие сложности.
Предметы мебели и освещения для этого общественного пространства создавались по авторским эскизам дизайнерами интерьера. Настоящими «находками» в дизайне интерьера стали стол-река и оригинальные стулья с ушками и рогами, которые авторам удалось лаконично «вписать» в общее, и так колоритное пространство.
Требуют отдельного внимания и уникальные основы для обеденных столов, что также создавались индивидуально: для круглых выбор пал на литые металлические конструкции; для прямоугольных Александра и Олег выбрали узор, который становится виден, если сквозь основание стола проходит свет и падает тенью.
Фото: Роман Шишак, Катерина Крутоголова
www.kassa.org.uk
-
Катерина Ярова: архітектура як шлях до відновлення
Интервью -
PIXI від Belenko Design: простір, що оживає з кожним ритмом
Выбор редакции -
“Щось на етно”: сучасний шик з українським колоритом від ZIKZAK Architects
-
Друкована відбудова: конкурс 3D_4bX для майбутніх архітекторів та інженерів
- Ищу идею Інтер'єр "нью-йоркської" піцерії в Черкасах від Lauri Brothers Ресторани, стилізовані під щось "закордонне" гіпсокартонними фронтонами або лакованим бамбуком, назавжди залишилися у минулому. Сучасний дизайн закладів харчування — про баланс між впізнаваною концепцією і стильною метафорою. Про змішання текстур і форм. Про дух нью-йоркської піцерії в стінах старої будівлі в Черкасах — як замислювався інтер'єр Pizza Bürø, над проєктом та реалізацією якого працювали Lauri Brothers.
-
Інтер'єр тераси ресторану SHEF від Alta Idea Design Studio
-
Ресторан Underwood у Черкасах
-
Інтер'єр Terra від YOD Group – переможець LIV Hospitality Design Awards
- Ищу идею YOY – перший ресторан української кухні у Дубаї У листопаді минулого року київська компанія Moderza Group відкрила у Дубаї YOY – перший в ОАЕ ресторан з традиційним українським меню на сучасний лад. Над інтер’єром закладу працювала дизайн-студія YOD Group.
- Ищу идею Globarch Group: інтер'єр ресторану «Грузинський» у Львові Архітектори студії Globarch Group розробили простір нового львівського ресторану «Грузинський». Перед авторами – Юрієм Глобчаком, Євгеном Лучиком, Катериною Столяр та Анною Жулин – стояло завдання створити кастомізований інтер'єр та передати в ньому атмосферу гостинної Грузії. Реалізувати концепцію архітектори вирішили нестандартно: окрім звичної цегляної кладки, багатства дерева та типових масивних меблів, автентичний колорит досягається коштом тактильності матеріалів, акцентним фрескам й картинам та продуманим світловим сценаріям. Про дизайн «Грузинського» Юрій Глобчак – засновник Globarch Group – розповідає далі.