С кофейным ароматом
Анастасия Белогривцева
Многофункциональное пространство в Харькове от IK-architetcs
Шоу-рум SQUEEZER, несмотря на свою ограниченную и не столь большую площадь, выполняет несколько функций: во-первых, здесь находится showroom барной посуды, аксессуаров, оборудования и сиропов Monin; во-вторых, желающие заглядывают сюда, чтобы выпить чашечку ароматного кофе, ведь тут располагается уже полюбившаяся в Харькове кофейня «Мастерская кофе». Над организацией многофункционального пространства работали Екатерина Яровая, Глеб Семякин и Иван Чаплыгин, которые представляют студию IK-architetcs.
Общая площадь шоу-рума-кофейни составляет чуть больше 50 квадратов. Лофтововое пространство располагается на территории Сумского рынка.
«Проект был разработан на одном дыхании, так как в лице заказчика мы нашли друга и единомышленника, любителя лофтов и натуральных материалов. SQUEEZER — это лаконичные линии, прямоугольные формы, горизонтальные акценты и натуральные материалы», — комментирует Екатерина.
Зона экспозиции представлена модульными столами, что могут собираться в разные композиции, а также стеллажами, которые были разработаны индивидуально для SQUEEZER. Отдельного внимания требует удобная и эргономичная зона для работы бармена и бариста, но любимой локацией для гостей шоу-рума по-прежнему остаются места, где можно не только выпить любимый напиток, но и при возможности прослушать лекцию либо презентацию, которые здесь имеют место проходить.
«Вся мебель, использованная в проекте, была разработана индивидуально командой IK-architects и выполнена на заказ. Деревянные столешницы баров, коммунального стола, сидения вдоль окна и тумб выполнены из массива дуба. По нашему мнению, именно текстура натурального дерева и многофункциональность помещения сделала интерьер пространства похожим ни на один другой. По крайней мере в Харькове», — завершает рассказ команда IK-architetcs.
Фото: Александр Поддубный
Предлагаем также взглянуть на интерьер киевской кофейни Coffeelat, над интерьером которой работал Денис Ракаев.
- Ищу идею "Жайворонки" на Подолі: інтер'єр, що поєднує свободу та функціональність З розвитком сучасних інтер'єрних тенденцій на перший план виходить вміння поєднувати естетику з раціональним використанням простору. Кафе "Жайворонки" на Подолі демонструє тонке мистецтво архітектурного балансу, де кожен елемент несе як естетичну, так і практичну цінність, трансформуючи невелику площу в багатофункціональний простір для відпочинку та роботи. Єлизавета Одінцова та її команда з Design Buro Odintsova перетворили невелике приміщення у житловому комплексі Podil Plaza Residence на затишне кафе для сніданків, де відвідувачі можуть насолоджуватись комфортом і домашньою атмосферою в будь-який час доби.
- Ищу идею Bonne Bouche: кав’ярня як новий тренд міського простору Кав’ярня Bonne Bouche, розташована у самому серці Могилева-Подільського, стала яскравим прикладом того, як сучасний дизайн може змінювати обличчя міста. Цей жвавий простір, що належить великому кондитерському дому, розмістився на першому поверсі типової пострадянської житлової будівлі. Проте завдяки зусиллям дизайнерської команди YOD Group простір вдалося інтегрувати в міський контекст так, що він став місцем тяжіння для мешканців та гостей міста.
-
Катерина Ярова: архітектура як шлях до відновлення
Интервью - Ищу идею Українська команда Znak Design здобула срібну перемогу в International Architecture & Design Awards 2024 за інтер’єр київського ресторану Студія дизайну та архітектури Znak Design здобула срібну нагороду на престижному конкурсі International Architecture & Design Awards 2024, який щорічно організовує міжнародна спільнота дизайнерів та архітекторів The Architecture & Design Community. Ця премія, що вже третій рік поспіль відзначає найкращі роботи у сфері інтер’єрного, архітектурного, продуктового та комунікаційного дизайну, є однією з найавторитетніших у світі. У 2024 році проєкти учасників оцінювали провідні дизайнери і архітектори з 17 країн світу.
- Ищу идею Львівська CUKIERNIA: відродження кондитерської легенди Проєкт CUKIERNIA — це трансформація легендарної львівської кондитерської, заснованої у 2000 році. Розташована на першому поверсі історичної будівлі в центрі міста, Cukiernia завоювала популярність завдяки аристократичному шарму та вишуканій якості десертів за старовинними рецептами. Свою роботу над проєктом команда YOD розпочали з пошуку нових значень та символів для Cukiernia. Для дизайнерів було важливо не лише оновити дизайн, а й переосмислити загальну концепцію, надати іконічному бренду свіжої енергії. Водночас було важливо зберегти ДНК цього місця, тонко визначивши неперервність традиції як одну з його ключових цінностей.
-
Друкована відбудова: конкурс 3D_4bX для майбутніх архітекторів та інженерів
- Ищу идею Слідами Брейгеля: інтер'єр квартири від Наталії Сергєєвої Європейська простота та витонченість, гра історії та сучасності, чистота форм та бездоганність виконання, — ця квартира припала б до смаку королівському двору в Брюсселі та галереям Нью-Йорка. Коли декоратор Наталія Сергєєва вперше побачила її, це було ні що інше, як тандем бетону та цегли в одному просторі.
- Ищу идею Інтер'єр харківського Black & Milk від Ponomarenko Bureau Black & Milk — кав'ярня в одному з семи контейнерів на території фудкорту "7-й склад" у центрі Харкова. Дизайнери Ponomarenko Bureau розібрали назву кафе на три окремих елементи, наповнили їх метафоричним змістом та інтегрували у дизайн-проєкт.
- Ищу идею Харківська кав'ярня 23а від Ponomarenko Bureau 23а — це дуалістичний заклад, який вдень працює як кав'ярня міського типу, з крафтовими напоями, простими десертами та легкими перекусами, а ввечері стає місцем для справжніх тусовок. Вдень з келихів п'ються лимонади, а увечері вино. Про інтер'єр харківської кав'ярні 23а, над яким працювала команда Ponomarenko Bureau, ми розповідаємо далі.
- Ищу идею Кафе-джелатерія ТАЮ в Одесі від Sivak + partners У меню джелатерії ТАЮ – морозиво та соки – ідеальне частування зморених від спеки одеситів та гостей міста, які прогулюються Пушкінською. Ще до недавніх пір автори дизайн-проєкту не були впевнені, чи відкриється заклад знову. Відфотографувати інтер'єр дизайнерам Sivak + partners пощастило за лічені дні до ворожого нападу рф на Україну. На щастя, позбувшися збитих на вікнах дощок, днями кафе-джелатерія знов відкрилося та почало працювати на радість поціновувачів морозива та гарного дизайну.