Українська команда Znak Design здобула срібну перемогу в International Architecture & Design Awards 2024 за інтер’єр київського ресторану
Анастасия Белогривцева
Студія дизайну та архітектури Znak Design здобула срібну нагороду на престижному конкурсі International Architecture & Design Awards 2024, який щорічно організовує міжнародна спільнота дизайнерів та архітекторів The Architecture & Design Community. Ця премія, що вже третій рік поспіль відзначає найкращі роботи у сфері інтер’єрного, архітектурного, продуктового та комунікаційного дизайну, є однією з найавторитетніших у світі. У 2024 році проєкти учасників оцінювали провідні дизайнери і архітектори з 17 країн світу.
Znak Design здобули перемогу в категорії Cafe and Bar Aesthetics Completed / Professional з кейсом ресторану Slava U. Ресторан Slava U розташований в історичному центрі Києва — на розі вулиць Шота Руставелі та Саксаганського. В оформленні інтер’єру дизайнери відштовхувалися від наявної базової композиції: дерев’яної стелі, стильних облицювань з чорного металу на стінах та біля вікон, а також старовинної цегли, яку очистили від старої фарби та відновили. Доповнили атмосферу приміщення авторськими меблями, світильниками і декором, які, завдяки своїй крафтовості, додали простору емоційності. Особливу увагу привертає витончений чорний український орнамент на стіні.
«Мені подобається ідея, що творчість — це радше не про руйнування існуючого, щоб створити щось абсолютно нове, а про те, як сучасними інструментами відновити і підкреслити історичну цінність того, що вже маємо. Радію, що ми з командою змогли втілити цю концепцію в ресторані Slava U. І окремо хотів би подякувати талановитим українським крафтовим майстрам, які допомогли втілити наші задуми в унікальних світильниках. Ця відзнака міжнародною спільнотою — і їхня перемога також», — коментує Вадим Зюзюк, засновник та CEO Znak Design.
Ця перемога є значущим визнанням високого рівня українського дизайну на міжнародній арені та демонструє, що українські дизайнери можуть успішно поєднувати сучасні тенденції з глибокою повагою до історичних цінностей. Ресторан Slava U став не лише місцем зустрічі для киян та гостей міста, а й прикладом вдалого поєднання минулого і сучасного, традицій і інновацій.
Фото: Znak Design
- Ищу идею Bonne Bouche: кав’ярня як новий тренд міського простору Кав’ярня Bonne Bouche, розташована у самому серці Могилева-Подільського, стала яскравим прикладом того, як сучасний дизайн може змінювати обличчя міста. Цей жвавий простір, що належить великому кондитерському дому, розмістився на першому поверсі типової пострадянської житлової будівлі. Проте завдяки зусиллям дизайнерської команди YOD Group простір вдалося інтегрувати в міський контекст так, що він став місцем тяжіння для мешканців та гостей міста.
- Ищу идею Львівська CUKIERNIA: відродження кондитерської легенди Проєкт CUKIERNIA — це трансформація легендарної львівської кондитерської, заснованої у 2000 році. Розташована на першому поверсі історичної будівлі в центрі міста, Cukiernia завоювала популярність завдяки аристократичному шарму та вишуканій якості десертів за старовинними рецептами. Свою роботу над проєктом команда YOD розпочали з пошуку нових значень та символів для Cukiernia. Для дизайнерів було важливо не лише оновити дизайн, а й переосмислити загальну концепцію, надати іконічному бренду свіжої енергії. Водночас було важливо зберегти ДНК цього місця, тонко визначивши неперервність традиції як одну з його ключових цінностей.
- Ищу идею Інтер'єр харківського Black & Milk від Ponomarenko Bureau Black & Milk — кав'ярня в одному з семи контейнерів на території фудкорту "7-й склад" у центрі Харкова. Дизайнери Ponomarenko Bureau розібрали назву кафе на три окремих елементи, наповнили їх метафоричним змістом та інтегрували у дизайн-проєкт.
- Ищу идею Харківська кав'ярня 23а від Ponomarenko Bureau 23а — це дуалістичний заклад, який вдень працює як кав'ярня міського типу, з крафтовими напоями, простими десертами та легкими перекусами, а ввечері стає місцем для справжніх тусовок. Вдень з келихів п'ються лимонади, а увечері вино. Про інтер'єр харківської кав'ярні 23а, над яким працювала команда Ponomarenko Bureau, ми розповідаємо далі.
- Ищу идею Кафе-джелатерія ТАЮ в Одесі від Sivak + partners У меню джелатерії ТАЮ – морозиво та соки – ідеальне частування зморених від спеки одеситів та гостей міста, які прогулюються Пушкінською. Ще до недавніх пір автори дизайн-проєкту не були впевнені, чи відкриється заклад знову. Відфотографувати інтер'єр дизайнерам Sivak + partners пощастило за лічені дні до ворожого нападу рф на Україну. На щастя, позбувшися збитих на вікнах дощок, днями кафе-джелатерія знов відкрилося та почало працювати на радість поціновувачів морозива та гарного дизайну.
-
Черный — кофейный бар в Харькове от Ponomarenko Bureau
Выбор редакции -
Cheese Bakery у середмісті Львова: затишний інтер'єр кафе від "Майстерня інтер’єрів Іри Лисюк"
Выбор редакции -
"Винні вікна" з часів чуми знову актуальні
Идея -
Интерьер мадридского рестобара Misk’i от Ярослава и Илоны Галант
Выбор редакции -
Интерьер кафе «Zeфир» от архитектурной студии Znak