"Orang+utan" vegetarian bar
HIS
Фаст-фуд здорового питания в Киеве
С недавних пор ряды киевских вегетарианских заведений пополнились еще одним кафе-баром. Над интерьером фаст-фуда здорового питания "Orang+utan" работали архитекторы Артем Вахрин и Катя Зуева из архитектурной студии AKZ Architectura, автором дизайн-концепции пространства стала его владелица — Юля Савлепова. Общая площадь заведения равна 60 кв.м. с 12 посадочными местами.
Помимо готовой дизайн-концепции будущего заведения у заказчицы имелись и референсы, на которые архитекторам было достаточно просто и легко ориентироваться. Юлия и Антон Савлеповы хотели, чтобы абсолютно все помещение было оформлено с помощью белой идеально выложенной плитки и черной «сетки». За счет этого монохромного дизайнерского приема создателям удалось переключить внимание гостей бара на еду, ее подачу, вкусовые качества и здоровое питание в целом.
Планировка и зонирование пространства создавались в соответствии основной задачи — сделать комфортную барную стойку как для работы сотрудников, так и для удобного заказа блюд и общения гостей.
До начала ремонтных работ будущий вегетарианский бар выполнял функции магазина сувениров. Казалось бы, перед архитекторами не стояли какие-нибудь сверх задачи, хотя, как оказалось в результате, идеально выложить плитку оказалось не так-то просто. Необходимо было сделать так, чтобы на стыках, например, потолка и стены не было "подрезанной" и искаженной плитки. Дополнительная сложность была еще и в том, что заявленный размер 10х10 см в реальности мог составлять и 10,5. Это невозможно было предугадать и сделать идеальную раскладку, допустим на компьютере с помощью специальных программ. Поэтому решать трудности приходилось в режиме "проб и ошибок". Но полученный результат того стоил. Убери хоть один элемент с общей композиции, сдвинь хоть одну плиточку, и комплексная картина будет уже не та, а общий баланс нарушен.
Фото: Леша Янченков
www.akz-architectura.com
- Ищу идею "Жайворонки" на Подолі: інтер'єр, що поєднує свободу та функціональність З розвитком сучасних інтер'єрних тенденцій на перший план виходить вміння поєднувати естетику з раціональним використанням простору. Кафе "Жайворонки" на Подолі демонструє тонке мистецтво архітектурного балансу, де кожен елемент несе як естетичну, так і практичну цінність, трансформуючи невелику площу в багатофункціональний простір для відпочинку та роботи. Єлизавета Одінцова та її команда з Design Buro Odintsova перетворили невелике приміщення у житловому комплексі Podil Plaza Residence на затишне кафе для сніданків, де відвідувачі можуть насолоджуватись комфортом і домашньою атмосферою в будь-який час доби.
- Ищу идею Bonne Bouche: кав’ярня як новий тренд міського простору Кав’ярня Bonne Bouche, розташована у самому серці Могилева-Подільського, стала яскравим прикладом того, як сучасний дизайн може змінювати обличчя міста. Цей жвавий простір, що належить великому кондитерському дому, розмістився на першому поверсі типової пострадянської житлової будівлі. Проте завдяки зусиллям дизайнерської команди YOD Group простір вдалося інтегрувати в міський контекст так, що він став місцем тяжіння для мешканців та гостей міста.
-
Катерина Ярова: архітектура як шлях до відновлення
Інтерв'ю -
PIXI від Belenko Design: простір, що оживає з кожним ритмом
Вибір редакції -
Bursa bar від Mirzoyan Studio: японська естетика та вінілові вечори
- Ищу идею Українська команда Znak Design здобула срібну перемогу в International Architecture & Design Awards 2024 за інтер’єр київського ресторану Студія дизайну та архітектури Znak Design здобула срібну нагороду на престижному конкурсі International Architecture & Design Awards 2024, який щорічно організовує міжнародна спільнота дизайнерів та архітекторів The Architecture & Design Community. Ця премія, що вже третій рік поспіль відзначає найкращі роботи у сфері інтер’єрного, архітектурного, продуктового та комунікаційного дизайну, є однією з найавторитетніших у світі. У 2024 році проєкти учасників оцінювали провідні дизайнери і архітектори з 17 країн світу.
- Ищу идею Львівська CUKIERNIA: відродження кондитерської легенди Проєкт CUKIERNIA — це трансформація легендарної львівської кондитерської, заснованої у 2000 році. Розташована на першому поверсі історичної будівлі в центрі міста, Cukiernia завоювала популярність завдяки аристократичному шарму та вишуканій якості десертів за старовинними рецептами. Свою роботу над проєктом команда YOD розпочали з пошуку нових значень та символів для Cukiernia. Для дизайнерів було важливо не лише оновити дизайн, а й переосмислити загальну концепцію, надати іконічному бренду свіжої енергії. Водночас було важливо зберегти ДНК цього місця, тонко визначивши неперервність традиції як одну з його ключових цінностей.
-
Друкована відбудова: конкурс 3D_4bX для майбутніх архітекторів та інженерів
-
Пивоварня саке у Японії від бюро Kengo Kuma
- Ищу идею Слідами Брейгеля: інтер'єр квартири від Наталії Сергєєвої Європейська простота та витонченість, гра історії та сучасності, чистота форм та бездоганність виконання, — ця квартира припала б до смаку королівському двору в Брюсселі та галереям Нью-Йорка. Коли декоратор Наталія Сергєєва вперше побачила її, це було ні що інше, як тандем бетону та цегли в одному просторі.